Werkwijze overlegscheiding

Elke samenwerking begint met een kennismaking. Het kennismakingsgesprek in Uden is bij ons altijd gratis. In dit gesprek luisteren we naar uw wensen en vertellen we wat we voor u kunnen betekenen. Ook krijgt u een goed beeld van onze aanpak en de kosten die daarbij horen.

Ons traject bij de overlegscheiding

1.Intake

We bespreken wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

2.Advisering en financieel expert

Wij brengen professioneel financieel advies aan u beiden uit. We maken voor u berekeningen en geven adviezen. Bij ons heeft u juridisch, fiscaal en financieel advies onder één dak.

3.Samenwerken met andere professionals

U gaat samen in overleg over uw scheiding met ondersteuning en hulp van de professionals bij overlegscheiding, dit zijn de coach (bemiddelaar) en de twee (overleg)advocaten en onze financieel expert! Eventueel kunt u voor de kinderen ook een kindercoach inschakelen.

4.Richting de toekomst

Afhankelijk van wat is afgesproken bij jullie huwelijk/partnerschap, hoe jullie samen hebben geleefd en wat jullie wensen zijn, worden de mogelijkheden besproken. Wat gebeurt er met het huis, de onderneming, het pensioen en de kinderen? Door ons financieel advies kunt u bekijken voor welke keuze u wilt gaan en weet u wat deze keuzes op de lange termijn inhouden.

5.Afspraken worden vastgelegd

Uiteindelijk worden alle afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant bevat alle afspraken over jullie gehele scheiding. Dit convenant wordt opgesteld door jullie professionals.

kosten

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen met u. Op basis hiervan geven wij u een inschatting van de kosten.

Goed om te weten:

  • Wij zijn lid van Overlegscheiden Collaborative Divorce, de vereniging van professionals bij overlegscheiding. Bekijk de website overlegscheiden.
  • Wij zijn ook lid van de RFEA, Register Financieel Echtscheidingsadviseur, hét keurmerk voor deskundig juridisch, financieel en fiscaal advies bij echtscheiding. Beijk de website RFEA.
  • Het kennismakingsgesprek is in Uden, vervolggesprekken kunnen ook bij u thuis plaatsvinden of op een locatie bij u in de buurt.