Partneralimentatie Wie onderhoudt wie? Wij adviseren u graag

Hoeveel partneralimentatie betalen?

hoeveel partneralimentatie betalen

Als u officieel uit elkaar gaat, houdt de wederzijdse onderhoudsplicht niet op. Meestal betaalt uw ex-partner alimentatie als u zelf niet genoeg inkomsten hebt. De hoogte van deze partneralimentatie bepaalt u samen. Komt u er met elkaar niet uit? Dan helpen wij u om de hoogte van de partneralimentatie te bepalen. Of u nu ondernemer bent, loon ontvangt uit een dienstbetrekking of andere inkomstenbronnen hebt.

Alimentatieberekening bij ondernemers

Wat was tijdens uw huwelijk of partnerschap het gezamenlijk inkomen? Dat is een vraag die beantwoord zal worden aan de hand van jaarstukken en de onttrekkingen vanuit de onderneming naar privé en salaris uit een dienstverband en eventueel overig inkomen. Het inkomen van ondernemers is vaak wisselend en in de onderneming kan ook nog vermogen en winst aanwezig zijn. Hierbij dient ook gekeken worden naar eventuele afspraken die gemaakt zijn over het inkomen in uw huwelijkse voorwaarden.

Voor u allebei is het van belang om duidelijk en concreet te weten wat u na de scheiding te besteden hebt, inclusief de alimentatie die ontvangen/betaald wordt. Op basis van uw situatie en wensen kunnen onze experts meerdere berekeningen maken waarna we met u de mogelijkheden bespreken.

Inzicht in uw financiële toekomst

Hoeveel partneralimentatie betalen? Het is belangrijk dit precies te weten. Bij beide partners onderzoeken wij wat u elke maand nodig heeft, en wat u aan inkomen ontvangt. Indien de uitkomst niet gewenst is, zullen tijdens de mediation de mogelijke oplossingen op tafel komen. Wij zullen aan u laten zien wat de financiële gevolgen zijn op de langere termijn. Zo heeft u duidelijkheid en zekerheid over uw toekomst.

Wat doen wij voor u?

Wij maken berekeningen van de partneralimentatie, wij kunnen meerdere voorstellen doen. Ook wordt concreet besproken wat de financiële gevolgen zijn voor beide partners en de onderneming. Als specialist op het gebied van echtscheiding en ondernemen kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.