Kindercoach Aandacht voor uw kinderen

kindercoachKindercoach

Een scheiding is voor u beiden ingrijpend, ook voor de kinderen is dit een ingrijpende gebeurtenis. Ongeacht de leeftijd van een kind heeft uw scheiding invloed op uw kind(eren). U kunt onze kindercoach inschakelen om uw kinderen te ondersteunen. De kindercoach zal met uw kinderen de scheiding bespreken en de invloed hiervan op hun leven. Zo leren ze om te gaan met het scheidingstraject en de nieuwe situatie.

Wat doet een kindercoach?

De kindercoach gebruikt bij haar coaching - afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen - diverse methodes. Zo wordt er bij jonge kinderen voorgelezen en in spelvorm geleerd wat er gebeurt. Elk (jong) kind krijgt ook een eigen prentenboek waarin verhalen en spelletjes staan die verband houden met echtscheiding; zo wordt het kind spelenderwijs gecoacht over de nieuwe situatie.

Met oudere kinderen worden andere methodes gebruikt, met hen kan op een meer volwassen manier gesproken en gecoacht worden over de echtscheiding. Ook voor u als ouder zijn er boeken die we kunnen aanraden om zelf door te nemen, zodat u ook een beter beeld krijgt van de beleefwereld van uw kinderen. Deze boeken lenen wij kosteloos aan u uit.

Onze kindercoach

Onze kindercoach is Iny de Kleijne, zij heeft een studie tot kindercoach gevolgd en is KIES-coach, ook heeft ze jaren voor de klas gestaan als leerkracht op de basisschool. Momenteel is ze mede-eigenaar van De Kleijne & Janssen en heeft Iny drie kinderen in de leeftijd van 22 – 27 jaar. Kinderen kiezen niet voor een scheiding van hun ouders en het is belangrijk problemen naar aanleiding van een scheiding voor te zijn. Laat u daarom ook op het gebied van de kinderen en het ouderschapsplan bijstaan door specialisten.

Meer informatie vindt u in de brochure: ‘Uit elkaar. En de kinderen dan?’ en op www.ouders-uit-elkaar.nl.