Mediation Wanneer samen afspraken maken niet vanzelf gaat

Wat is mediation?

mediation bij echtscheidingEen echtscheiding is niet alleen een emotioneel moment; er komt ook heel wat regelwerk bij kijken. Vindt u het lastig om samen tot goede afspraken te komen en neemt u liever geen advocaat in de arm? Denk dan aan mediation bij echtscheiding. Dit is een vorm van bemiddeling die u helpt om tot een goede oplossing te komen voor beide partijen: onpartijdig en zonder te oordelen. Bij ons vindt u een ‘MfN Register Mediator’ en een ‘geaccrediteerd Familiemediator’ aan uw zijde.

Wat dient u samen allemaal te regelen? En wat zijn de juridische en fiscale gevolgen van een echtscheiding? Wij leggen het duidelijk en objectief aan u uit. Onze ervaren mediator is onafhankelijk, onpartijdig en helpt u indien nodig om de essentie van het probleem boven tafel te krijgen. Daarna is er ruimte om te zoeken naar creatieve oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn. Dit lukt alleen als u er allebei voor openstaat. Zo komt u samen tot doordachte afspraken.

Mediation bij echtscheiding voor ondernemers

Een echtscheiding is ingrijpend en er komen veel vragen op u af. Wanneer u een onderneming heeft wordt het extra ingewikkeld. Wij zijn expert in het begeleiden van ondernemers en de partner in echtscheiding.

Voordelen van onze mediator voor scheiden met een bedrijf zijn:

  • Onze mediator is financieel en fiscaal expert;
  • Verstand van berekening van de alimentatie bij ondernemers;
  • Deskundig op gebied van voortzetten onderneming;
  • Inzicht in de fiscale gevolgen van een scheiding;
  • Inzicht in de financiële gevolgen van een scheiding voor beiden partners en de onderneming;
  • Deskundig op het gebied van (ondernemers)pensioen;
  • Verstand van jaarstukken en jaarrekeningen;
  • Kennis van waarderen van ondernemingen;

Schakel ons in voor mediation bij echtscheiding

Bent u overtuigd van de mogelijkheden van mediation bij echtscheiding? Wilt u graag in overleg uit elkaar? En kunt u hierbij hulp gebruiken van een bemiddelaar? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hoe het traject van de echtscheiding gaat lopen heeft u zelf in de hand, samen met onze deskundige aanpak, doorlopen we met u het scheidingstraject met respect voor het verleden en een blik op de toekomst. Onze mediators zijn lid van de Mediators Federatie Kwaliteitsregister Nederland.

Ook zijn wij lid van de RFEA, Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Onze mediator Jan de Kleijne is financieel, fiscaal en juridisch deskundig. Het RFEA keurmerk geeft u zekerheid van goed en degelijk advies/mediation in een onzekere tijd. Een RFEA-adviseur is gespecialiseerd in advies aan particulieren of advies aan ondernemers. Jan de Kleijne is RFEA-geregistreerd als specialist advies aan ondernemers. Scheiden als ondernemer is in veel gevallen zeer complex. Jan kan u als mediator uitstekend van dienst zijn.