Verdeling van vermogen en bedrijf Een eerlijke verdeling van wat u samen hebt opgebouwd

Verdeling van vermogen

scheiding en bedrijfDe verdeling van inboedel en vermogen in het geval van scheiding en bedrijf leidt nogal eens tot discussie. Waar hebt u recht op? En wat is een eerlijke verdeling? Veel hangt af van de manier waarop u destijds bent getrouwd, in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden. Hoe u het ook hebt vastgelegd: wij adviseren u over de gevolgen van uw echtscheiding als het gaat om de verdeling van het vermogen.

Welke afspraken heeft u destijds gemaakt?

Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan hebt u beiden recht op de helft van het vermogen. Maar let op: vaak vallen pensioenrechten en voorwaardelijke schenkingen daar niet onder. Bij huwelijkse voorwaarden kijken we eerst naar de afspraken die destijds zijn gemaakt. Daarbij is zeker zo belangrijk of u die afspraken ook hebt nageleefd. Dit bepaalt voor een groot deel de verdeling. Voorkom discussie en laat u goed informeren!

Vermogen bij scheiding en bedrijf

Onderdeel van het vermogen is een onderneming. Hierbij is van belang om na te gaan wat er is afgesproken, zijn er bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden? Is het bedrijf van één partner of van beiden? Wat is het inkomen uit deze onderneming? Wie zal de onderneming voortzetten? Heeft de partner recht op de helft van de waarde van het bedrijf? Wat is die waarde dan?

Scheiding en bedrijf: een complexe zaak

Dit zijn ingewikkelde vraagstukken waarover gesproken wordt tijdens de mediation. Hierbij gaat het allereerst om jullie wensen en wat is afgesproken bij het aangaan van het huwelijk/partnerschap en hoe deze afspraken zijn uitgevoerd. Op basis van jullie wensen wordt de echtscheiding ingericht.

Al het vermogen zal geïnventariseerd worden en uiteindelijk zal er een opstelling worden gemaakt van de vermogenverdeelstaat.

Indien de partner recht heeft op de helft van de waarde van de onderneming, kan het zomaar zijn dat de onderneming herfinanciert dient te worden. Wij hebben goed contact met de banken en kunnen ondersteuning bieden bij het regelen van een financiering.