Nieuws

 • ​Overlijden van de ex-partner

  14/11/2018

  ​Overlijden van de ex-partner. Wat zijn de financiële consequenties van het overlijden van een ex-partner? Dat hangt er helemaal van af in welke positie je zit en of er nog (minderjarige) kinderen betrokken zijn. Ook is van belang of er een testament is gemaakt

  Lees verder
 • Scheiden en pensioen

  05/11/2018

  Bij scheiding heb je recht op de helft van elkaars pensioen. En dan wel op het deel wat is opgebouwd tijdens het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. De verdeling (ofwel verevening genoemd) dient te worden beschreven in het echtscheidingsconvenant en binnen 2 jaar na scheiding te worden doorgegeven aan de pensioenuitvoerder(s).

  Lees verder
 • Geldzaken na de scheiding

  15/10/2018

  Na de scheiding ontstaan er twee huishoudens. Waar je tot voor kort je kosten samen kon delen houdt dat nu op. Ieder heeft minder geld om uit te geven. En als een van de partners een stuk minder aan inkomen heeft dan de andere, dan kan deze eerste recht hebben op partneralimentatie en andere regelingen voor ouders met minder inkomen.

  Lees verder
 • In goed overleg uit elkaar

  10/10/2018

  Jullie gaan scheiden, maar waar moet je dan aan denken en wat gaat er allemaal gebeuren? In deze blog lees je de aanpak via mediation.

  Lees verder
 • Eigenwoningrente als betaalde partneralimentatie

  06/08/2018

  De aftrekbaarheid van eigenwoningrente is bij een echtscheiding met een gezamenlijke eigen woning misschien wel een van de belangrijkste onderwerpen. Als er geen goede afspraken worden gemaakt (of deze niet worden nagekomen), kan de aftrekmogelijkheid van de eigenwoningrente mogelijk niet geheel worden verzilverd.

  Lees verder
 • Fiscale zaken bij echtscheiding

  03/08/2018

  Er worden helaas vaak fouten gemaakt bij echtscheiding aangaande fiscale kanten van een echtscheiding. Dat is jammer en geheel onnodig. Door de juiste mediator en/of fiscalist in te zetten, zorgt u ervoor dat u achteraf niet met problemen te maken krijgt.

  Lees verder
 • ​Koopkrachtverlies relatief groot voor vrouwen na de scheiding

  18/07/2018

  We weten het eigenlijk allemaal, wanneer je gaat scheiden moet je verdelen wat je samen hebt en houd je zelf minder over. Twee inkomens worden 1 inkomen en je hebt wel twee huishoudens die zelfstandig moeten draaien. Ook komt het vaak voor dat één partner de kinderen in huis heeft en de andere partner minder.

  Lees verder
 • Na scheiding met de minderjarige kinderen op vakantie?

  18/07/2018

  Het is weer vakantie tijd en iedereen verlangt naar de zon, zee en het strand. Volop worden er vakantieplannen gemaakt. Natuurlijk gaat uw kind dan mee. Maar mag u zomaar uw minderjarige kind meenemen op vakantie als u gescheiden bent? In dit blogartikel komt u erachter hoe het precies zit!

  Lees verder
 • Trouwen en een eigen bedrijf: de eenmanszaak

  05/07/2018

  Advies bij trouwen aan ondernemers, dat zijn toch altijd de algemene voorwaarden. In deze blog leggen we uit waarom deze nou zo belangrijk zijn. En hoe snel complexe situaties kunnen ontstaan

  Lees verder
 • Huwelijkse voorwaarden ondernemer

  29/06/2018

  Wat zijn de gevolgen van het huwelijk voor uw prive vermogen? En voor uw onderneming? Het opstellen van goede huwelijkse voorwaarden is een must

  Lees verder