Werkwijze mediation

Elke samenwerking begint met een kennismaking. Het kennismakingsgesprek in Uden is bij ons altijd vrijblijvend. In dit gesprek luisteren we naar uw wensen en vertellen we wat we voor u kunnen betekenen. Ook krijgt u een goed beeld van onze aanpak en de kosten die daarbij horen.

Ons traject bij mediation bij echtscheiding

1.Intake

We bespreken met jullie wat mediation inhoudt en beantwoorden jullie eerste vragen. Onze intake vindt plaats bij ons op kantoor met u beiden.

2.De mediation overeenkomst

Voordat we daadwerkelijk beginnen met de mediation, worden de spelregels bij mediation besproken. Er worden afspraken gemaakt over de geheimhouding, vertrouwelijkheid en jullie actieve deelname aan de gesprekken. Alle afspraken worden op papier gezet en ondertekend.

3.Mediation gesprekken

Tijdens de mediation wordt er geluisterd naar jullie verhalen, standpunten en wensen. Bij een echtscheiding zijn er veel zaken die geregeld dienen te worden. Punt voor punt komen ze aan bod tijdens de gesprekken, wanneer er kinderen zijn, beginnen we met het ouderschapsplan.

4.Richting de toekomst

Afhankelijk van wat is afgesproken bij jullie huwelijk/partnerschap, hoe jullie samen hebben geleefd en wat jullie wensen zijn, worden de mogelijkheden besproken. Wat wordt er afgesproken over het huis, de onderneming, de bezittingen, alimentatie en de kinderen? Door begeleiding kunnen jullie samen vooruit kijken en een oplossing vinden waar jullie beiden achter staan.

5.Afspraken worden vastgelegd

Uiteindelijk worden alle afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant bevat alle afspraken over jullie gehele scheiding. Dit convenant wordt bij ons getekend en gaat vervolgens naar onze samenwerkende advocaat die het convenant namens jullie indient bij de rechtbank.

Kosten

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen met u. Op basis hiervan geven wij u een inschatting van de kosten.

Goed om te weten:

  • Het kennismakingsgesprek is in Uden, vervolggesprekken kunnen ook bij u thuis plaatsvinden of op een locatie bij u in de buurt.
  • Als uw vermogen en inkomen beneden een bepaalde grens liggen, kunt u bij mediation in aanmerking komen voor een toevoeging. In dat geval betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een belangrijk deel van de kosten, een toevoeging noemen we dit. Wij werken echter niet op basis van toevoeging.
  • Sommige rechtsbijstandverzekeringen vergoeden bepaalde kosten bij een echtscheidingsprocedure. Ook hier vertellen wij u graag meer over.