Werkwijze advies en second opinion

Elke samenwerking begint met een kennismaking. Het kennismakingsgesprek in Uden is bij ons altijd gratis. In dit gesprek luisteren we naar uw wensen en vertellen we wat we voor u kunnen betekenen. Ook krijgt u een goed beeld van onze aanpak en de kosten die daarbij horen.

Ons traject bij advies werkzaamheden / second opinion

1.Intake

We bespreken wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. U beslist of wij advies uitbrengen voor u alleen, of een neutraal advies voor beide partners.

2.Advisering

Wij brengen professioneel advies aan u of aan u beiden uit. Afhankelijk van uw keuze. We maken voor u berekeningen en geven adviezen. Bij ons heeft u juridisch, fiscaal en financieel advies onder één dak.

3.Samenwerken met andere professionals

Wij treden graag in overleg met andere adviseurs en/of de mediator. Ook werken wij nauw samen met advocaten, notarissen en banken.

4.Richting de toekomst

Afhankelijk van wat is afgesproken bij jullie huwelijk/partnerschap, hoe jullie samen hebben geleefd en wat jullie wensen zijn, worden de mogelijkheden besproken. Wat gebeurt er met het huis, de onderneming, het pensioen en de kinderen? Door ons advies kunt u bekijken voor welke keuze u wilt gaan en weet u wat deze keuzes op de lange termijn inhouden.

5.Afspraken worden vastgelegd

Uiteindelijk worden alle afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant bevat alle afspraken over jullie gehele scheiding. Indien gewenst kunnen wij het convenant controleren voordat u tekent.

kosten

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen met u. Op basis hiervan geven wij u een inschatting van de kosten.

Goed om te weten:

  • Wij zijn lid van RFEA (Register van Financieel Echtscheidingsadviseur), het kwaliteitskeurmerk voor deskundig advies bij echtscheiding.
  • Het kennismakingsgesprek is in Uden, vervolggesprekken kunnen ook bij u thuis plaatsvinden of op een locatie bij u in de buurt.