Waarde bedrijf bij echtscheiding Hoe zit het met jullie of jouw onderneming?

waarde bedrijf bij scheidingWaarde van het bedrijf bij echtscheiding

Van wie is het bedrijf? En wat is de waarde bedrijf bij scheiding? Als er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld met daarin de toebedeling van het bedrijf aan een van de partners hoeft de waarde van het bedrijf niet verdeeld te worden, maar bij een gemeenschap van goederen dient dit wel te gebeuren. Beide ex-partners hebben dan recht op de helft van de waarde van de onderneming. Maar wat is die waarde en hoe kan deze waarde worden vastgesteld? Met deze vragen kunnen we u als specialist op het gebied van scheiden en ondernemen uitstekend van dienst zijn.

Waarde bedrijf bij scheiding

De bepaling van de waarde bedrijf bij scheiding is een complexe zaak waarover de meningen tussen partners en specialisten uit elkaar kunnen lopen. Er is niet één onfeilbare methode om de waarde te bepalen en daarom is dit een vak apart, waarvoor een specialist ingeschakeld dient te worden en waarbij een zeer goed onderbouwde taxatie het uitgangspunt is.

Bij echtscheiding is het vooral belangrijk om het proces van het vaststellen van de waarde van het bedrijf voor beide echtelieden zo inzichtelijk mogelijk te maken, zodat zij hierover een goed geïnformeerde beslissing kunnen nemen. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Gevolgen verdeling waarde bedrijf bij scheiding

De verdeling van de waarde van het bedrijf bij scheiding hoeft niet te betekenen dat het bedrijf moet worden verkocht. Als partners in goed overleg scheiden kan het een belangrijke zorg zijn – in het belang van beide partners - om de continuïteit van de onderneming te beschermen. Wij hebben een uitgebreide ervaring rond de problematiek van waardebepaling en continuïteit van de onderneming en kunnen u daarbij van dienst zijn. Het maakt daarbij niet uit welke ondernemingsvorm u heeft, of dit nu een eenmanszaak, V.O.F., B.V. C.V. of maatschap is. Wij staan voor u klaar.