Werkwijze

Elke samenwerking begint met een kennismaking. Het kennismakingsgesprek in Uden is bij ons altijd gratis. In dit gesprek luisteren we naar uw wensen en vertellen we wat we voor u kunnen betekenen. Ook krijgt u een goed beeld van onze aanpak en de kosten die daarbij horen.

Keuze: advies of mediation?
U bepaalt zelf of u ons inschakelt voor advies of mediation. Er zijn vier mogelijkheden:

  • Mediation. Bij mediation werken wij voor u beiden en hebben wij een neutrale rol. Dit betekent ook dat u en uw partner samen aanwezig zijn bij alle gesprekken.
  • Advisering van één van de partners. In dit geval maken wij ons voor honderd procent sterk voor uw belangen.
  • Advisering van beide partners. Wij bieden u en uw partner de inzichten, handvatten en adviezen om er samen zo goed mogelijk uit te komen. Dit doen wij volledig onafhankelijk. Bijvoorbeeld door samen met u het vermogen te bepalen, de waarde van de pensioenen in kaart te brengen en duidelijk te maken hoe een rechter naar uw situatie kijkt. Dreigt er alsnog een conflict? Dan kunnen wij een onafhankelijke mediator inzetten die het proces begeleidt.
  • Second opinion. Zitten u en uw partner midden in een proces met adviseur(s), mediator, advocaat en/of rechtbank en is er behoefte aan een second opinion? Ook dan kunt u bij ons terecht.
  • Financieel expert. Kiest u voor een overlegscheiding? Dan treden wij op als uw financieel expert.

U begrijpt vast dat wij slechts een van deze rollen tegelijk kunnen vervullen. Bepaal daarom van tevoren waarvoor u ons wilt inschakelen. We bespreken de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek.

Zie voor meer informatie onze stappenplannen bij: